Hoppa till innehåll

Hallå Pontus Lindström – ny näringspolitisk chef på Säkerhets­företagen! Vem är du?

Möt Säkerhetsföretagens nye näringspolitiske chef, Pontus Lindström.

Vem är du?

– Jag växte upp i Skåne och studerade i Lund. Under de senaste tio åren har jag i olika former jobbat för att stärka företagens villkor, först på Svenskt Näringsliv och senast på Företagarna där jag hade en tjänst som brott- och säkerhetsexpert.

Vad kommer du arbeta med?

– Det känns jättekul att nu ha tillträtt den viktiga rollen som näringspolitisk chef på Säkerhetsföretagen. Mitt primära fokus är att vara Säkerhetsföretagens röst utåt och jobba för att synliggöra det viktiga arbete som bedrivs runt om i hela landet av stora som små företag inom bevakning, hemlarm, parkering, brand, värdetransporter och säkerhetsteknik. Samtidigt som branschen växer pågår ett omfattande förändringsarbete, inte minst kopplat till den nya lagen om ordningsvakter som träder i kraft vid årsskiftet. Tillsammans med andra aktörer ska jag och Säkerhetsföretagen arbeta för att implementeringen blir så effektiv och smidig som möjligt.

Vad fick dig att börja på Säkerhetsföretagen?

– På min tidigare arbetsplats var jag dagligen i kontakt med företag som drabbades hårt av kriminalitet och otrygghet. Jag imponerades också av alla företag verksamma inom säkerhet som bidrog med konkreta lösningar, redskap och hjälpmedel för att minska risken för både företag och privatpersoner att utsättas för brott. Det kändes lockande att få möjlighet att arbeta ännu tätare med de här viktiga företagen.

Vad ser du mest fram emot?

– Framför allt att få besöka den dagliga verksamheten hos Säkerhetsföretagens medlemmar från norr till söder. Men också att utveckla och fördjupa dialogen med myndigheter och kommuner för att säkerställa att branschens perspektiv tas tillvara och öka förståelsen för hur säkerhetsföretag bidrar till ökad trygghet.