Hoppa till innehåll

Ny förhandlingschef är utsedd

Adam Dobbertin ny förhandlingschef för Almega Säkerhetsföretagen, som sedan den 1 januari 2021 är ett förbund inom Almega, förstärker sin organisation med Adam Dobbertin som förhandlingschef.

– Jag välkomnar Adam som vår nye förhandlingschef. I en rådgivnings- och förhandlingsintensiv bransch är rollen som förhandlingschef väldigt viktig för medlemmarna, säger Almega Säkerhetsföretagens förbundsdirektör Richard Orgård.

Vi ställde några frågor till vår nye förhandlingschef Adam Dobbertin.

Vad har du för bakgrund?

Jag kommer senast från en roll som avtalsansvarig förhandlare för Kompetensföretagen inom Almega. Kompetensföretagen samlar företag inom rekrytering, omställning och personaluthyrning och i denna bransch har jag arbetat med förhandlingar och arbetsrätt i tio år, både inom Almega och i det privata näringslivet.

Vem är personen Adam Dobbertin?

Jag är nybliven pappa och bor tillsammans med min sambo på Kvarnholmen i Nacka. På fritiden (och innan pandemin) försöker jag åka så mycket skidor som möjligt.

Vad var det som gjorde att du sökte dig till Säkerhetsföretagen?

Först och främst var det branschen som lockade. Medlemsföretagen och dess medarbetare har ett viktigt uppdrag. Säkerhet- och trygghetsfrågor berör hela samhället och Säkerhetsföretagens medlemmar gör skillnad varje dag för att skapa ett säkrare och tryggare Sverige. Med den utveckling vi kan se idag, tillsammans med stora framsteg inom teknikutveckling och digitalisering, är branschen inne i en spännande fas och det ska bli mycket roligt att få följa denna på nära håll.  Jag ser såklart också fram emot att vara en del i det duktiga team som idag finns på Säkerhetsföretagen och som leds av Richard Orgård.

Vad ser du som viktiga fokusområden i framtiden?

Då rollen som förhandlingschef på Säkerhetsföretagen är ny kommer fokus på kort sikt vara att bygga upp en organisation som kan ge bästa möjliga service till våra medlemmar i arbetsgivarfrågor. På längre sikt måste vi arbeta för att hålla kollektivavtalen relevanta och anpassade för dagens utmaningar och verklighet. Det arbetsrättsliga regelverket är i många avseendet skapat i, och anpassat för, en annan tid. Tillsammans med våra fackliga motparter har vi ett ansvar att se till att det alltid ska vara en fördel att omfattas av kollektivavtal jämfört med att inte göra det.