Hoppa till innehåll

Kommunalt anlitade ordningsvakter

Allt fler invånare och företagare upplever större otrygghet i sina lokalområden. En allt vanligare modell för att motverka den utvecklingen är att investera i säkerhet och trygghet för sina skattebetalare genom avtal med auktoriserade bevakningsföretag.

Dessa företag har säkerhet och bevakning som kärnverksamhet med beprövad ledning av ordningsvaktsarbete och annan bevakning. Just lokala ordningsvakter i uppdrag för kommuner kombinerar i många åtgärder social omsorg med hårdare arbete i form av säkerhet och skydd.

Öka tryggheten med kommunalt anlitade ordningsvakter

Säkerhetsföretagen arbetar med att informera kommuner om de möjligheter som finns genom upphandlingar av ordningsvakter. Fokusområden är kunskap om utbildningar, arbetsledning och juridiska förutsättningar.

Mycket information finns i Säkerhetsföretagens rapport om hur kommunalt anlitade ordningsvakter arbetar för ett säkrare lokalsamhälle i hela Sverige!

trygghetskanalen

Se vårt seminarium med politiker och medlemsföretag om kommunalt anlitade ordningsvakter på Trygghetskanalen!

kontaktperson

Li Jansson

Bransch- och näringspolitisk chef

+46 8 762 69 70 +46 76 796 71 73 E-post

Läs mer

En ny ordningsvaktslag behövs för de kommunala uppdragen

Kommuner som upphandlar ordningsvakter för lokal närvaro får hjälp från erfarna bevakningsföretag hur man söker förordnandeområde för ordningsvakter i kommunen. En ny ordningsvaktslag skulle öka möjligheterna för kommuner att tillsammans med bevakningsföretag bygga upp fler och större trygghetsskapande uppdrag om ordningsvakter tilläts arbeta på fler och större områden. Vi anser att det behövs genom en ny lag om ordningsvakter.

Läs mer om vad Ordningsvaktsutredningen kan innebära för de kommunalt anlitade ordningsvakterna här!