Hoppa till innehåll

Kakor på vår webbplats

Vad är en kaka?

En kaka är en liten textfil som webbplatser du besöker begär att få lagra på din dator. Kakor innehåller information och används för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner. Informationen i kakan använder vi också för att samla in statistik om ditt surfande på vår sajt. Den informationen använder vi i vårt arbete med att lära oss mer om våra besökare och i arbetet med utvecklingen av webbplatsen.

Kakor på vår webbplats

Vi använder kakor

  • för webbanalys i syfte att förstå hur webbplatsen används och för att förbättra webbplatsens funktionalitet.
  • vid inloggning för att du ska kunna se den information som berör just dig.

Så förhindrar du att kakor lagras

Om du inte vill tillåta lagring av kakor på din dator kan du stänga av funktionen i din webbläsares inställningar, ”Privat surfning”. Detta innebär dock att vissa funktioner på vår webbplats inte kommer att fungera för dig.

  • Du kan när som helst radera kakor från din webbläsare.
  • Du kan ändra inställningarna i din webbläsare så att den inte tillåter att kakor sparas.
  • Du kan ladda ner ett insticksprogram till din webbläsare som gör att Google Analytics inte kommer att skriva kakor till din webbläsare eller spåra hur du använder webbplatsen. Det gäller för alla webbplatser du besöker.
  • Har du en Facebookprofil så kan du själv välja om annonser som baserar sig på ditt användarbeteende ska visas på Fa­cebook och andra webbplatser som använder Facebooks annonseringstjänster. Det kan du läsa mer om här.