Hoppa till innehåll

Sexuella trakasserier på arbetsplatsen

Sexuella trakasserier på arbetsplatsen – hur ska det hanteras och förebyggas?Alla arbetsplatser har en skyldighet att förebygga sexuella trakasserier och kunna hantera svåra frågor när de uppkommer. 

Kursbeskrivning

Detta får du i kursen

I den här utbildningen varvar vi praktik och teori och utgår från verkliga case. De exempel vi diskuterar tillsammans handlar om hur du som arbetsgivarrepresentant ska agera och hantera de svåra situationerna när det kommer till din kännedom. Vi ger verktyg för att bemöta alla inblandade på ett korrekt sätt och få stopp på olämpliga jargonger på arbetsplatsen. Vi går igenom de viktiga frågorna om vad som måste göras, tidsaspekter, dokumentation, sekretess utifrån arbetsmiljö och arbetsrättsliga regelverk. Därefter tittar vi närmare på de bakomliggande organisatoriska faktorerna som kan påverka en verksamhet – vad har ni för risker, hur ser er policy och rutiner ut, hur ska det förebyggande arbetet göras för att undvika ekonomiska sanktioner och hur kan ni som verksamhet bli en attraktivare arbetsgivare.

Kursledare
Maria Morberg  Arbetsmiljöexpert
Mia Fransson  Arbetsrättsjurist

Målgrupp

Vi vänder oss i första hand till HR, chefer, arbetsledare och övriga befattningar som verkar som arbetsgivarens företrädare i sin yrkesroll..

Praktiska detaljer
Du som deltagare har möjlighet att ställa frågor via chatten under kursen.
Information om hur du ansluter dig till kursen får du i ett separat mail.

Pris per del
1495 kr exkl moms för medlemmar / 6900 kr exkl moms för icke medlemmar

Det finns i nuläget inga bokningsbara tillfällen för den här aktiviteten.

Välj tillfälle

Medlemspris

1595 kr

6900 kr för icke-medlemmar

Boka
Intresseanmälan
Har du frågor om aktiviteten?
Hör av dig

{{ contact.name }}

{{ contact.title }}

{{ contact.phone }} {{ contact.cellphone }} {{ contact.email }}